srednje 2 osoba
60 min
15490
Kineska hrana na moj način :)

Sastojci

Potrebno je:i

  • 450 g kineske mešavine povrća
  • 500 g belog mesa
  • 1/2 dl soja sosa
  • po želji razni začini
  • 2 šolje (za kafu) belog pirinča dugog zrna

Priprema

  1. U dublji tiganj sa malo ulja staviti povrće (Kinesa mešavina proizvođač po izboru) da se dinsta. Povrće preliti sa malo vode, da ogrezne, tj. da ga voda tek prekrije. Na polovini dinstanja dodati začine (suvi biljni začin, beli i crni biber, čili papriku (opciono), kari itd). Povrće je gotovo kada sva voda ispari i bambus postane mekan.
  2. Dok se povrće dinsta, belo meso skinuti sa kostiju i iseći na kockice. Staviti ga da odstoji u marinadi, koja se sastoji od malo ulja, začina po želji (isti koji idu i u povrće) i soja sosa. Kada je povrće pri kraju sa dinstanjem, ispeći meso na tiganju bez dodavanja masnoće.
  3. Dve šolje pirinča obariti u 5-6 istih šolja vode na laganoj vatri. Povremeno promešati kako ne bi zagoreo.
  4. Kada je pirinač skuvan, meso pečeno, a povrće izdinstano, dodati malo soja sosa u povrće, pustiti da baci ključ i dodati meso, promešati i sačekati koji minut kako bi se ukusi sjedinili. Servirati kao na fotografiji i uživati u istočnjačkim ukusima u sopstvenoj kući :))
Savet

Jelo je MNOGO više ukusno nego što se čini na fotografiji! :D Ne sudite mu po izgledu (zbog soja sosa je toliko tamno)! :D Ova količina je dovoljna da se dve osobe pošteno najedu, a tri dovoljno. Po cenama se više isplati praviti kući nego kupiti na ulici gotovo. Probajte, nećete se pokajati :)

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari

  • Budite prvi i komentarišite!