25398
Čokoladna trio torta

Sastojci

Potrebno je:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 3 lista želatina
  • 450 ml slatke pavlake

Priprema

  1. Pre svega treba pripremiti kalup za tortu. Uzeti okrugli kalup 21cm ili pravougaoni dim. 10x20cm. U njega posataviti najlon foliju tako da je zavučemo u sve uglove i da viri preko kalupa po 2-3cm. Potruditi se da je dobro izravnamo, da bude što manje bora.
  2. 450 ml slatke pavlake staviti u zamrzivac 15 minuta,da se dobro ohladi. 3 lista želatina staviti u hladnu vodu da omekša. Mikserom mutiti pavlaku,dok ne dobijete čvrst šlag. Pripremiti 3 posudice za 3 vrste čokolade.
  3. 100 g čokolade (crnu, mlečnu i belu) izlomiti na kockice, staviti u posude, dodati dve kašike vode i istopiti, na šporetu, ali paziti da ne uhvati ili u mikrotalasnoj na par minuta. Iscediti list želatina i dodajti ga u vruću istopljenu čokoladu. Izmešati. Podeliti imućenu pavlaku na tri dela.
  4. Trećinu pavlake dodati prvo beloj čokoladi i dobro izmutiti. Nastaviti sa mućenjem sve dok ne dobijete gusti, penasti krem. Beli krem zatim sipati u kalup, pa ga staviti na 20min. u frižider, da se malo zgusne.
  5. Zatim trećinu umućene pavlake sipati u mlečnu čokoladu i mutiti dok se ne dobije gust penast krem, pa sipati preko bele čokolade posle hladjenja od 20 min., pa vratiti u frižider na 20 min.
  6. Ostatak pavlake sipati u crnu čokoladu, pa mutiti dok se ne dobije penast krem, pa preliti posle 20 min. hlađenja preko mlečne čokolade. Sve zatim vratiti u frižider i ostaviti pre služenja na 2 sata da odstoji.
  7. Posle 2 sata, prevrnuti kalup na tanjir za služenje, podići kalup, pa zatim nežno skinuti i najlon.
  8. Ukoliko je torta previše izborana, nakvasiti malo nož vodom, pa izravnati tortu, pazeći da se ne razmažu slojevi, mada to po nekada lepo i izgleda! Preko narendati čokoladu, seći i uživati!
  9. Lepo, ukusno i jako se lako i brzo napravi!
Tagovi

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari

  • Budite prvi i komentarišite!