Saveti

Autor: Brankica

Maslinovo ulje

Da li koristite maslinovo ulje za pripremanje hrane? Ja ga uglavnom koristim za salate jer sam procitala u nekim novinama da kada se zagreva ono izgubi svoje dejstvo i da nije to bas to.....
Milos PetrovicSeptember 25, 2014, 4:19 pm
0

Bitno je da se tiganj zagreje pa da se sipa ulje ,a kada je prevruce postaje gorko wink

Svetlana ZafirovicMay 11, 2014, 11:56 pm
0

Kosa - fantasticna je maska za kosu od maslinovog ulja i zumanceta. 2 kasike maslinovog ulja zagrejati /ali da ne bude prevruce/, dodati 1 zumance, pazljivo mesanjuci viljuskom do dobijanja homogene mase. Utrljajte ravnomerno na kosu i drzite barem 2 sata. Normalno posle prati kosu. Nokti - za pospesivanje cirkulacije u noktima mozete kruznim pokretima utrljavati maslinovo ulje na svaki nokat pojedinacno. smile

Jelena VukovicSeptember 1, 2013, 12:37 pm
0

ne postoji nista zdravije od maslinovog ulja. mozete prziti na maslinovom ulju ali se mora baciti ostatak naravno. u kuvana jela ja ga stavim na kraju. pomesajte kasicicu secera sa kasicicom maslinovog ulja i dobicete smesu za ciscenje lica ili tela.

vesnaAugust 21, 2012, 7:23 pm
0

Koristim najviše za salate, a u kombinaciji sa suncokretovim uljem koristim za pripremu uglavnom morske ribe, zatim za rižu kada je prilog ribi, za testa pr. fokaću i dr italijanska.

Mirzeta HadzicAugust 3, 2012, 3:51 pm
0

Ja zivim u Italiji i u njihovoj kuhnji uzimaju u svu hranu maslinovo ulje. Malo cudno ma poslije 20 godina kako zivim tamo to radim isto. Bez maslinovog ulja ja ne kuham i ne przim nista kao i oni i dosta sam zadovoljna. Ulje je dosta zdravo za sve a da sam maslac gotov izbacila iz kuhnje a nasa ulja uzimam samo za podmazivanje tepsije.

Tanja PekezJuly 30, 2012, 8:44 pm
0

Najbolje je ne obradjivati ga termicki, pogotovo hladno cedjeno. Za kuvanje ja koristim grozdjano ulje.smile