Zdravlje

Pojedite krastavčić ako ste nervozni

Istraživanje sa Univerziteta u Merilendu podupire tvrdnje da ono što jedemo ima snažan uticaj na naše misli, i jedna od preporuka tvrdi da hrana bogata omega-tri kiselinama podupire naše mentalno zdravlje.

Ali, šta još možemo da konzumiramo kako bismo poboljšali me...

Vaši roditelji su bili u pravu – šargarepa zaista čuva oči!

Karotenoidi, pigmenti koji šargarepi daju boju, mogu usporiti degeneraciju makule, specijalnog dela mrežnjače zaduženog za centralni vid i razlikovanje detalja, do koje dolazi usled starenja.

Ovih pigmenata ima i u spanaću i paprikama, navodi se u studiji Univerziteta „H...

Ishrana bogata voćem i povrćem, a višak kilograma ne odlazi?

Prvo pravilo svih dijeta jeste da treba unositi više voća i povrća. Međutim, ovaj način da se smanji unos kalorija nekada ne pomogne u gubitku telesne težine.

Sve zavisi od povrća koje unosimo, ukazuju rezultati istraživanja objavljeni u ovomesečnom izdanju magazina PLOS Medicine.

...

Zanimljivosti

Nagradni konkurs: Menaž i svaki put uspe II

Menaž i portal Recepti.com su ponovo u potrazi za najkreativnijim čokoladnim receptima i autorima! Potrebno je samo da pripremite svoje omiljene poslastice sa Menaž čokoladom i možete osvojiti neku od vrednih nagrada koje će vam sigurno dobro doć...

Neverovatna snaga ukusa Moja Kravica jogurta

Najomiljeniji domaći jogurt, napravljen od najkvalitetnijeg mleka, Moja Kravica jogurt, poznat nam je još od detinjstva. Zauzima mesto u našim frižiderima već decenijama i omiljeni nam je napitak uz svaki obrok. Moja Kravica jogurt ...

Ne ostavljajte hranu van frižidera!

U letnjim mesecima, posebno u uslovima tropskih temperatura, neophodno je voditi računa o pojačanoj ličnoj higijeni i higijeni prilikom pripremanja hrane. Treba izbegavati sirovu hranu životinjskog porekla i biti obazriv sa morskim plodovima.

Aktuelni vremenski usl...