5 kreativnih ideja i saveta u kulinarstvu

Bez obzira da li ste iskusan kuvar ili početnik, nikada ne treba da izgubite dozu kreativnosti tokom spremanja hrane. Za vas smo spremili nekoliko saveta!

Kreativne ideje koje će osvežiiti vašu rutinu spremanja ručka:

1. Uvek pokušavajte nešto novo!

Ako vam je kuvanje poslato svakodnevna rutina prvo što treba da uradite jeste da izazovete sebe i isprobate nešto van zone komfora! Stalno postavljajte nove kulinarske ciljeve, ne plašite se neuspeha. Počevši od nove liste sastojaka, recepata pa sve do onih savršeno serviranih jela koje vidimo po restoranima.

2. Kuvajte sa decom

Oni nemaju unapred osmišljene ideje kao bi trebalo da izgleda jelo koje spremate, tako da deca mogu da pokrenu vašu maštu!

3. Svake nedelje isprobajte neki novi recept

Nemojte ići strogo po knjizi, uvek je zabavno igrati se sasastojcima i idejama. Na taj nacin ćete u kontinuitetu napredovati i uciti nove stvari!

4. Osvežite svoju kuhinju novim elementima

Ambijent u kojem radite ima dosta uticaja na vaše raspoloženje što direktno utiče i na hranu koju spremate. Bitno je da svaki obrok napravite s ljubavlju. Ukoliko je renoviranje kuhinje preveliki zalogaj, uvek možete početi od nekih sitnijih detalja i dekoracije.

5. Dekoracija na tanjiru

Ovaj korak većina nas preskoči. Ali ukoliko vam dolaze gosti ili želite da iznenadite nekoga prelepom dekoracijom na tanjiru, to možete uraditi raznim povrćem i namazima. Internet je prepun dekoracija ineće vam biti potrebne nikakav poseban alat, već samo malo vremena i kreativnosti.

(Foto:pixabay.com)

Postavite komentar

Komentari

  • Budite prvi i komentarišite!