lako 4 osoba
30 min
4517
Rolat sa spanaćem bez brašna i ulja

Sastojci

Korica:

  • 3 jaja
  • 100 g očišćenog spanaća
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Fil:

  • 200 g humusa
  • 250 g obarenog belog pilećeg mesa
  • 1 veća ispečena crvena paprika
  • po ukusu mleveni korijander

Priprema

  1. Korica: Pravougaoni pleh veličine 33cm x 23cm obložiti pek papirom. Rernu uključiti na 180 stepeni. Spanać sitno iseckati i staviti ga u odgovarajuću posudu. Posuti ga sa pola kašičice soli, promešati i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Zatim ga rukom dobro iscediti. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u dublju vanglicu, dodati pola kašičice soli i čvrsto umutiti. Dodavati jedno po jedno žumance i mutiti dok se ne dobije penasta smesa. Dodati prašak za pecivo i umutiti. Ubaciti spanać i još jedanput umutiti. Smesu sipati ravnomerno u pripremljeni pleh i staviti da se peče. Koricu peći dok površina blago ne porumeni (ja sam koricu pekla 10 minuta u rerni sa ventilatorom).
  2. Staviti veći list pek papira na radnu površinu i na njega preokrenuti pečenu koricu. Polako odvojiti pek papir na kome se korica pekla (ako je potrebno pri odvajanju korice od pek papira poslužite se nožem). Odvojenu koricu uviti u rolat zajedno sa pek papirom na kome je postavljena i ostaviti je da se ohladi.
  3. Fil: Koristila sam Ribella humuh sa ukusom paradajza i belog luka (vi upotrebite humus sa ukusom koji volite). Pileće meso sam obarila na pari (to možete učiniti i uobičajenim načinom kuvanja) Posula sam ga sa suvim biljnim začinom i preko stavila kolutove manjeg limuna. Obareno i ohlađeno meso iseći na sitne kockice. Pečenu papriku oljuštiti, odvojiti od semenki i ispretiskati je kuhinjskim papirom, da bi se odstranila voda iz paprike. Očišćenu papriku prepoloviti, pa svaku polovinu iseći na tanje trake.
  4. Odmotati ohlađenu koru, ali je ostaviti na pek papiru. Premazati koru sa polovinom humusa. preko poređati isečenu papriku. Preko paprike rasporediti iseckano meso i rukom ga malo pritisnuti. Posuti sa korijanderom (ili začinom koji volite) i premazati sa ostatkom humusa. Rolat sa spanaćem bez brašna i ulja
  5. Pomoću pek papira uviti koru u rolat. Saviti ivice pek papira ispod rolata. Rolat prebaciti na odgovarajuću tacnu i ostaviti ga u frižider jedan sat. Zatim ga iseći na šnitove i poslužiti. Rolat sa spanaćem bez brašna i ulja

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari