lako 6 osoba
45 min
3077
Puding keksići (7)

Sastojci

Potrebno je:

  • 250 g margarina
  • 150-250 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g (2-3 kesice) pudinga u prahu
  • 550 g brašna

Priprema

  1. Omekšali margarin penasto umutite mikserom i postepeno mu dodajte šećer u prahu po ukusu. Ako mislite da je 250gr puno šećera, smanjite na 150gr. Jer, su keksići baš slatki. Ko voli slatko, eto. Zatim, dodajte vanilin šećer i puding u prahu. Imala sam kesicu od 100gr pudinga, pa sam je iskoristila, ali vi možete staviti 2 ili 3 kesice od po 40gr. Puding keksići (7)
  2. Na redu je brašno. Dodajte ga postepeno i kad više ne možete mutiti mikserom, krenite ručno. Zamesite testo i uvijte ga u kesu, pa u frižider. Neka tako odstoji 30 minuta. Taman da se zagreje rerna. Puding keksići (7)
  3. Izvadite testo posle pola sata iz frižidera i ponovo ga premesite. Razvaljajte ga oklagijom. Nemojte previše tanko. Gledajte da budu svi keksići iste debljine. Željenim modlicama vadite keksiće i utisnite viljušku na njih da ostanu trake. Eto, kao da su iz prodavnice.  Na pleh stavite pek papir i ređajte keksiće. Pecite ih na 200 stepeni oko 10-12 minuta na trećoj razini. Treba da ostanu žute boje, znači da imaju boju pudinga od vanile. Izgledaće vam da su premekani, ali to tako treba. Kad ih malo odvojite od pek papira, primetićete da je donja strana rumena. Znači, da su gotovi. Iako su mekani, pažljivo ih vadite na ravnu podlogu. U mom slučaju, na tacnu. Sačekajte da se ohlade i videćete da više nisu mekani. Sada su pravi keksići.
Savet

Umesto pudinga od vanile, možete koristiti bilo koji ukus. Od ove mere ispekla sam 2 i po pleha keksića, ali opet zavisi od modlica. Prijatno dragi moji uz keksiće sa Oliverinim Čarolijama.

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari

  • Budite prvi i komentarišite!