lako 14 osoba
50 min
6296
Banana mafini (3)

Sastojci

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 1 šolja (2 dl) grčkog jogurta
  • 1 šolja (2 dl) šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 šolje mekog brašna tip 400
  • 1/2 šolje ulja od koštica grožđa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 banane

Priprema

  1. Negde sam pročitala recept mafini od samo dva jajeta. Ima i ono jedno jaje kolač, ali ovo za mafine mi baš nije štimalo. Ali sam rešila da u svojoj glavi iskoristim samo taj deo od dva jajeta. Umutila sam dva jajeta onom žicom za mućenje sa prstohvatom soli. Ovde nikako ne ide mikser jer ne treba previše vazduha. Dodati šolju šećera (onu veću od don kafe) i kesicu vanilin šećera. Banana mafini (3)
  2. Sve sam umutila i dodala jednu punu šolju grčkog jogurta i pola šolje ulja od koštica grožđa. Onda sam dodala 2 ravne šolje prosejanog mekog brašna tip 400 i kesicu praška za pecivo. Banana mafini (3)
  3. Kada sam umešala brašno dodala sam dve zrele ispasirane banane. Ovo je jako bitno. Da bi mafini bili baš mekani morate staviti skroz zrele banane, mekane. Masa koju ćete dobiti je recimo za dve nijanse gušća nego za palačinke. Malo je ređe testo nego za obične mafine pa me je to iskrena da budem malo zbunilo. Banana mafini (3)
  4. Napunila sam one dublje kalupe prst od vrha. Iskreno slučajno. Kad već jedan onda drugi i tako redom. Lele, sad kad iskoče iz kalupa, a nije da mi se to ne dešava. Banana mafini (3)
  5. Sledeći korak je samo da ih smažete u trenu jer su fenomenalni. Banana mafini (3)
Savet

Setila sam se jednog trika. Sakrila sam u plakar jedan mafin, u šerpu drugi i u fioku sa kuhinjskim priborom još jedan. Da ispitam koliko mogu da ostanu sveži i mekani. Sutradan sam izvadila iz šerpe, kao da je tog dana ispečen. Pa sam sledećeg dana uzela iz plakara isto mekan i taze i trećeg dana iz fioke. Kao duša mekan.Naravno odmah sam morala da spremim novu turu za moje ljubitelje mafina. I tako je sada ovaj recept u rubrici idealno za svaku priliku. Prijatno dragi moji!

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari