lako 6 osoba
30 min
3453
Minestrone supa

Sastojci

Potrebno je:

  • 2-3 komada pilećeg mesa po izboru
  • 1/2 kese minestrone mešavine za supu
  • po ukusu so, suvi biljni začin
  • malo ulja
  • 1 šaka rezanaca za supu

Priprema

  1. Piletinu obarite posebno (najbolje u ekspres loncu) uz dodatak malo soli i biljnog začina. Meso očistite od kože, kostiju i žilica i iseckajte na sitno. Sačuvajte tečnost u kojoj ste kuvali meso. U lonac ili dublju šerpu sipajte malo ulja (koliko da pokrije dno) i mešavinu za minestrone supu i dinstajte par minuta. Dolijte malo proceđene tečnosti u kojoj se kuvalo meso i dinstajte dok povrće ne počne da mekša.
  2. Kad povrće počne da mekša dodajte naseckanu piletinu i nalijte proceđenom tečnošću u kojoj se kuvalo meso (oko 1,5 l, malo više, a ako nema dovoljno tečnosti dodajte vodu) i ostavite da provri. Kad supa provri dodajte rezance i po ukusu suvi biljni začin Smanjite vatru i na laganoj vatri, uz povremeno mešanje, kuvajte dok svo povrće i rezanci ne budu skuvani. Minestrone supa
Savet

Iskreno rečeno, nemam pojma kako se pravi originalna minestrone supa, ali kad sam prvi put kupila gotovu mešavinu za ovu supu (zbog zatvorenih pijaca i nedostatka svežeg povrća) spremila sam je na ovaj način (nešto između čorbe i supe). I nama porodično i svima koji su je probali (uvek je spremam za goste, jer je po meni izuzetna i brzo se sprema) se sviđa.

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari