Čokoladna trio torta

Čokoladna trio torta zoom

Sastojci

Potrebno je:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 3 lista želatina
  • 450 ml slatke pavlake

Priprema

1

Pre svega treba pripremiti kalup za tortu. Uzeti okrugli kalup 21cm ili pravougaoni dim. 10x20cm. U njega posataviti najlon foliju tako da je zavučemo u sve uglove i da viri preko kalupa po 2-3cm. Potruditi se da je dobro izravnamo, da bude što manje bora.

2

450 ml slatke pavlake staviti u zamrzivac 15 minuta,da se dobro ohladi. 3 lista želatina staviti u hladnu vodu da omekša. Mikserom mutiti pavlaku,dok ne dobijete čvrst šlag. Pripremiti 3 posudice za 3 vrste čokolade.

3

100 g čokolade (crnu, mlečnu i belu) izlomiti na kockice, staviti u posude, dodati dve kašike vode i istopiti, na šporetu, ali paziti da ne uhvati ili u mikrotalasnoj na par minuta. Iscediti list želatina i dodajti ga u vruću istopljenu čokoladu. Izmešati. Podeliti imućenu pavlaku na tri dela.

4

Trećinu pavlake dodati prvo beloj čokoladi i dobro izmutiti. Nastaviti sa mućenjem sve dok ne dobijete gusti, penasti krem. Beli krem zatim sipati u kalup, pa ga staviti na 20min. u frižider, da se malo zgusne.

5

Zatim trećinu umućene pavlake sipati u mlečnu čokoladu i mutiti dok se ne dobije gust penast krem, pa sipati preko bele čokolade posle hladjenja od 20 min., pa vratiti u frižider na 20 min.

6

Ostatak pavlake sipati u crnu čokoladu, pa mutiti dok se ne dobije penast krem, pa preliti posle 20 min. hlađenja preko mlečne čokolade. Sve zatim vratiti u frižider i ostaviti pre služenja na 2 sata da odstoji.

7

Posle 2 sata, prevrnuti kalup na tanjir za služenje, podići kalup, pa zatim nežno skinuti i najlon.

8

Ukoliko je torta previše izborana, nakvasiti malo nož vodom, pa izravnati tortu, pazeći da se ne razmažu slojevi, mada to po nekada lepo i izgleda! Preko narendati čokoladu, seći i uživati!

9

Lepo, ukusno i jako se lako i brzo napravi!

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Imate nešto da kažete?

Budite prvi i komentarišite!