lako 4 osoba
15 min
5509
Quesadilla na moj način

Sastojci

Potrebno je:

  • 4 tortilje prečnika 20cm
  • 4 krupna jaja
  • 100 g dimljene pečenice
  • 100 g paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • 250 g kačkavalja (gauda, edamer, trapist...)
  • so
  • mleveni biber
  • maslac

Priprema

  1. Jaja razbiti u dublju posudu i viljuškom ih umutiti. Dodati soli i mlevenog bibera po ukusu. Podeliti na dva jednaka dela (sipajte u manje činije). Pečenicu tanko iseći (najbolje je kupiti isečenu) i podeliti na pola. Paradajz iseći na tanke krugove (njega ne delimo), kao i ljutu papričicu. Kačkavalj krupno narendati i podeliti ga na tri dela.
  2. Za spremanje ovog preukusnog jela trebaće vam tiganj sa nelepljivim dnom veličine 22cm (veličina je data za dno tiganja). Dno tiganja i 2cm stranice OBILNO premazati maslacem. Sipati polovinu umućenih jaja. Preko staviti jednu tortilju. Blago je pritisnuti, samo malo. Preko tortilje rasporediti polovinu dimljene pečenice, pa posuti trećinu izrendanog kačkavalja. Poklopiti drugom tortiljom. Preko rasporediti isečeni paradajz i ljutu papričicu. Staviti drugu trećinu izrendanog kačkavalja. Preko staviti treću tortilju. Rasporediti ostatak pečenice i ostatak kačkavalja. Završiti sa zadnjom tortiljom. Polako preliti sa drugom polovinom umućenih jaja i uz pomoć silikonske četkice za premazivanje ravnomerno ih rasporediti svuda po površini i sa strane.
  3. Poklopiti i staviti na šporet. Šporet uključiti na srednju temperaturu (kod mog šporeta jačina ringli je od 1-9, ja sam pržila na 5). Meni je indukciona ploča pa se ringla odmah zagreje, znači od momenta kada vam se ringla zagreje pržite pet minuta, pa špatulom polako podignite kraj i vidite da li se jelo na dnu zarumenelo. Ako je jelo dobilo lepu rumenu boju, preko površine staviti veću tacnu i preokrenite tortilje u tacnu. Ponovo dno premazati maslacem (sada ga samo premazati ne treba biti obilno premazivanje) i nagnuti tacnu nad tiganjem i jelo će samo skliznuti u tiganj. Vratiti tiganj na šporet, površinu tortilje premazati maslacem, poklopiti i pržiti još pet minuta.
  4. Prebaciti na odgovarajuću posudu... Quesadilla na moj način
  5. ...iseći i poslužiti. Quesadilla na moj način
  6. Ovo je moja verzija predivnog meksičkog jela, za koje je bitno da ima dosta topljivog, rastegljivog, sira, a ostale sastojke možete da kombinujete po svom ukusu. Ovo je moj 1901 recept na ovom predivnom portalu. Idemo ka 2000. Biće to za mene pravi jubilej...

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari