Čokoladna (Menaž) dekoracija za ukrašavanje torti

AUTOR: lako 1 osoba 45 min
Čokoladna (Menaž) dekoracija za ukrašavanje torti zoom

Sastojci

Potrebno je:

  • 200 g čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 1 pek papir

Priprema

1

Za ovakvu dekoraciju treba malo mašte, volje i strpljenja. Uzmemo pek papir i opkrojimo ga prema obliku torte. Ja sam pravila čizkejk i uzela sam obim kruga isekla pek papir i napravila traku visine koja odgovara visini torte. Potreban nam je špric za šlag sa najtanjim dodatkom za ukrašavanje. Umesto šprica može nam poslužiti i fišek koji ćemo napraviti od pek papira ili čvršće kese. Na dnu fišeka makazama isečemo mali vrh tako da čokolada prolazi što tanjom linijom...

2

Kada smo sve pripremili možemo da otopimo čokoladu. Izlomimo na kockice čokoladu i dodamo je u posudu sa uljem. Na tihoj vatri topimo dok ne dobijemo tečnu čokoladu. Zatim sipamo u špric pažljivo, jer je topla. Počinjemo da pravimo šare nepravilnih linija. Što vise mašte lepše ispadne. Moje šare su malo gušće, ali mogu biti i veće šupljine. Kako god vam se dopadne.

3

Ako vam se čokolada zgusne možete je malo dogrejati da bude opet tečna. Kada smo završili ukrašavanje ostavimo čokoladu da se stegne, ali ne previše. Nekih 20-30 minuta zavisi od temperature gde stoji. Može na sobnoj temperaturi, a ako želite da ubrzate proces možete na kratko staviti u frižider ili u neku hladniju prostoriju. Ne sme previše da se stegne, jer će pucati. Znači toliko da sa strane primetite da se ivice mogu odvojiti od pek papira i čokolada postane nekako matirana.

4

Prislonimo šare na tortu, celu je obložimo u krug. Vrlo je lako samo da nije previše stegnuta čokolada. Onda lagano pritiskamo da se šare prilepe uz tortu i polako skidamo pek papir. Dobije se zaista prelep ukras za tortu.

Savet

Savet:

Na ovaj način mogu se praviti razni ukrasi samo vam treba mašte. Prvi put je teško kasnije bude prava rutina. Može se koristiti i bela čokolada. Kao i neki šabloni koji se stave ispod pek papira pa se onda šara.

Inicijalizacija u toku...
IMAŠ KOMENTAR ZA OVO? KLIKNI I NAPIŠI

Imate nešto da kažete?

Marina TanasijevicNovember 25, 2016, 12:42 pm
0

Hvala pokusala sam sto bolje da dočaram...smile

Milanovic MilosavaNovember 24, 2016, 9:10 pm
0

Kreativno lepo izgleda

jelena nikolicNovember 24, 2016, 9:09 pm
0

lepo ukrasena torta smile i dobro objasnjeno..

Verica NikolićNovember 24, 2016, 4:12 pm
0

Odličan ukras za tortu!smilesmile

Marija TanaskovićNovember 24, 2016, 11:51 am
0

Lepo objasnjenje smile

X
Salata sa piletinom - Video Recept