lako 10 osoba
60 min
1324
Pita sa grožđem (2)

Sastojci

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 1 kg grožđa
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g pšeničnoga griza

Priprema

  1. Grožđe oprati i odvojiti zrna (po želji crno ili belo, može i mešano, ja sam koristila crno). Pomešati grožđe, šećer, vanilin šećer i griz. Po tri kore rasporediti za *jedan red*, a dve za dno i vrh pite. Uzeti jednu koru i staviti je u podmazani pleh. Zatim preko staviti tri *zgužvane* kore jednu pored druge, pa ih malo poprskati uljem, a zatim preko rasporediti smesu sa grožđem. Pita sa grožđem (2)
  2. Ponovo zgužvati tri kore kao i prvi put i rasporediti smesu sa grožđem. Ponavljati dok se ne utroši sav materijal. Poslednju koru ne posipati, to je ona jedna koja je ostala sa strane. Pita sa grožđem (2)
  3. Samo je premazati sa malo ulja. Isto tako, ne morate sve kore prskati uljem, otprilike, kako želite. Staviti pitu da se peče u rerni zagrejanoj na 200C i peći je nekih 40 minuta.
  4. Pitu izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi pa posuti šećerom u prahu. Pita sa grožđem (2)
Savet

Lisica i grožđe – Basne, poučne priče iz davnina Lisica i grožđe Jednog jutra gladna lisica pođe da potraži nešto hrane za doručak. Na jednoj visokoj lozi ugleda zrelo sočno grožđe. – Oh, evo meni veoma ukusnog i zdravog obroka – pomisli lisica. Posegnu da ubere jedan grozd, ali grožđe je bilo previsoko i nije mogla da ga dohvati Kada je sve probala ona se okrete i ode govoreci: - Jos je kiselo. Nista ne valja. Trnu zubi od njega Lisica i grožđe – pouka ove basne Ako neko nešto ne može imati, pretvara se da ga i ne želi. Isto je tako i sa nekim ljudima, Kad vide kakvu si pitu napravio , pa bila ona i savršena i napravljena sa puno truda i ljubavi neko će reći ništa ne valja, a ne zna ni takvu da napravi.

Tagovi

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari