lako 6 osoba
30 min
6415
Gibanica u korpicama

Sastojci

Potrebno je

  • 2 kore za pitu
  • 1 jaje
  • 150 g sira
  • ulje
  • 1 kašika pavlake

Priprema

  1. Prvo iseći kore. Presaviti koru na pola, pa je prepoloviti, pa još jednom po dužini, a zatim po širini na dva mesta, tako da dobijete 3 gomilice po 4 kore. Biće približno kvadratnog oblika. Isto uraditi sa drugom korom.
  2. Premazati uljem kalupe za mafine, ja imam silikonski, ali sam ipak malo premazala.
  3. Dakle, za svaku gibanicu imate po 4 male kore, stavite na radnu površinu prvu, pa je premažite sa malo ulja, pa drugu, ulje, treću, ulje i četvrtu... ja sam ih rotirala, pa sam dobila "zvezdasti" oblik... Tako premazano stavite u rupicu za mafin. I tako sve dok ne popunite sve rupe.
  4. E sad što se tiče punjenja ja sam to sve odokativno. Stavila sam jedno jaje, oko 150 g sira-fete, malo ulja, kašiku kisele pavlake i malo vode. Sve umutiti i dobili ste fil.
  5. Kašičicom polako puniti korpice, na kraju ih malo prstima spojite. Staviti u zagrejanu rernu na 200-220 C i peći dok ne porumene.
Savet

Recept sam videla u časopisu Kuvajmo s decom, kao ideja za užinu, mada može da bude i doručak ili večera. Super je za decu, obzirom da je ovde pored ukusa i oblik bitan, mada i mi stariji se sigurno ne bismo bunili ;)

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari