Domaća aleva paprika

AUTOR: lako 15 osoba 15 min
Domaća aleva paprika zoom

Sastojci

Potrebno je:

  • 30 komada suvih paprika *venčara*

Priprema

1

Paprike *venčare* oprati u nekoliko voda, očistiti od semena i svaku po dužini iseći na četvrtine. Svaku obrisati, osušiti platnenom krpom.

2

Uzeti veći pleh i rasporediti paprike u plehu, rernu ugrejati na 150 stepeni i staviti pleh unutra. Odmah smanjiti temperaturu na 100 stepeni. Na svaka 2-3 minuta pogledati paprike i promešati ih. Paziti da ne pregore. Tako desetak minuta sušiti paprike. Kada su paprike hrskave i lome se pod prstima izneti pleh i sačekati da se paprike ohlade.

3

Ohladjene paprike samleti na vodenici za meso ili u električnom mlinu za kafu. Prosejati kroz redje sito i koristiti za začinjavanje jela i salata. Krupniju papriku takodje koristiti kao začin.

Inicijalizacija u toku...
IMAŠ KOMENTAR ZA OVO? KLIKNI I NAPIŠI

Imate nešto da kažete?

Gvozdena ŽivkovićJanuary 23, 2014, 11:40 am
0

smilepametno pitanje Dubravka, držim alevu papriku, griz, susam u frižider, ako imam veće količine. To su namirnice koje se na toploti brzo*ucrvljaju* smile kod mene se tako kaže. Narodska rečsmilesmilesmile

Dubravka BelogrlicJanuary 23, 2014, 12:41 am
0

Ovo je jako korisno i sigurna sam da je kvalie i ukus mnog bolji.Ne znam d ali sam previdela u tekstu,koliko duo mze da stojI?

Verica NikolićJanuary 22, 2014, 9:02 pm
0

BRAVO Gvozdena.Volim ove paprike i pošto se obično nađe i neka ljuta u vencu ( a svi volimo ljuto ) obavezno jću da napravim.smile

X
Tart sa čokoladom i pomorandžom - Video Recept