Autor:
lako 10 osoba
30 min
7542
Voćna torta sa piškotama (3)

Sastojci

Potrebno je:

  • 3 l voćnog jogurta
  • 600-800 g piškota
  • 200 g šlaga
  • 300 g voće po želji

Priprema

  1. Najbolje u djuvečari spremati ovu tortu. Ja prvo stavim najlon kesu ili oblepim providnom folijom, jer se kasnije torta izručuje na tacnu, pa da bi postupak bio lakši. Ređajte piskote, pa prelijte voćnim jogurtom, tu se utroši prva litra. Voćna torta sa piškotama (3)
  2. Potom se ređa voće, ja nekad seckam banane, nekad ananas iz konzerve, sad sam koristila Mix crveno voće. Onda opet piškote i preko druga litra jogurta. Voćna torta sa piškotama (3)
  3. Voće može opet, a i ne mora, jer sam voćni jogurt u sebi sadrži sitne parčiće voća. Ređa se treći red piškota i preliva se trećom litrom jogurta. Ja pravim uglavnom dan pre nego što mi treba da bi piškote dobro upile jogurt, i sutradan okrenem đuvečaru na tacnu i samo naslažem. Tortu možete ukrasiti narenandanom čokoladom, sitnim voćem, ukrasnim perlicama...Torta je lagana i prijatna, naročito leti osvežava, a moji ukućani je obožavaju kad god da napravim. :)) Voćna torta sa piškotama (3)
Savet

Tortu ostaviti da "prenoći", da bi se jogurt dobro stegao na piškotama, inače ćete parčad vaditi kutlacom : D Možete napraviti sami voćni jogurt, ali otkako ima ovog litarskog Yogood-a, ja sa njim pravim. Količina jogurta i piškota potrebnih za tortu variraju u zavisnosti od veličine đuvečare u kojoj se pravi. Sprema se brzo i lako, a voleće je svako :)

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari

  • Mirjana
    Hvala, Bojana smile
  • bojana
    Divna torta☺