lako 13 osoba
70 min
2343
Ovo nisu trebale da budu pogačice ali

Sastojci

Potrebno je:

  • 120 g margarina
  • 170 g brašna
  • 4 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 4 kašike ledene vode

Priprema

  1. Prvo napraviti testo. Margarin na kocke se iseče pa se dodaju svi ostali sastojci. Ja imam samostojeći mikser sa jednom glavom a vi možete onim mutilicama za testo. Na početku će da se onako runi testo dok se potpuno ne sjedini. Uzmite testo i stavite u providnu foliju. U frižider na sat do dva. A može i da prenoći provereno. Rastnjite na pobrašnjenu površinu tanko, tupa strana noža. Ovo nisu trebale da budu pogačice ali
  2. Većom onom modlom za krofne izvadite oblike. Ja imam kao cvet one velike. Stavite u pleh pa na 170 stepeni 25 minuta opcija vruć vazduh i grejači. Sad vi vidite vašu rernu. Treba da krenu da rumene. To je to. Mogu odmah da se jedu vruće a mogu i hladne. Ovo nisu trebale da budu pogačice ali
Savet

Pre jedno desetak dana izađe meni na instagramu mnogo lep recept. Devojka koja ima veganske i vegetarijanske recepte je napravila punjene korpice. Mnogo lepe. Još je ona napravila snimak sa komplet postupkom. Ja rešim da napravim. Prevedem, napravim spisak i pravo u zdravu hranu jer je ona koristila neki veganski puter. Korpice je pravila sa modlom u obliku cveta. Ja odem do pobratima žutog i nađem baš te, sa laticama. Veličina za krofne. Tj. ima 3 veličine u pakovanju. Kupila sam margarin jer je taj veganski puter od zlata. Dva kila masti za te pare. Sve kako je ona tako i ja. Osim što nisam videla veličinu kalupa za mafine. Ona je koristila onu malu za koktel mafine, za zalogaj. A ja imam normalne kalupe. Kada se iseče testo u obliku cveta, sredina ide unutar kalupa a latice spolja prilepe se za onaj prostor između čašica. Kako da objasnim drugačije. I kad se ispeče bude ko cvet korpica. Ona je to punila mango custard-om. A ja sam mislila pudingom. Kad ono veličina cveta nije za moje kalupe. A pošto sam dala pare... pogačice. I ispdoše fenomenalne. Lisnato testo. I još narasta. Testo mislim da će da bude odlično za tart a i za mrsno rol viršlu. Ne odustajem ja od korpica, samo da kupim pleh sa sitnim mafinima. A možda će Recepti da nam udele. Prijatelji prijatno!

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari

  • Verica Damjanovic
    Kad je ukusno pojede se sve.
  • Sladjana Petrovic Simic
    Uživala sam čitajući Savet - pročitala sam ga tri puta. A testo prema sastavu i načinu pravljenja jeste za tart samo što se originalno testo pravi sa maslacem (pravila sam više puta to testo, doduše neutralno - bez šećera pa može i za slane i za slatke tartove)
  • Sladjana Petrovic Simic
    Oduševljena sam - pravi majstor u kuhinji je onaj ko se snađe da napravi nešto odlično i ukusno i kad mu ne ide onako kako je opisano u originalu.
  • Marijana Petrović
    Super je recept, tvoj komentar još bolji, a i ja navijam za tu modlu wink
  • Vesna Pavlovic 271
    Odlično je ispalo.Snaćićeš se i utrošiti testo draga moja Jovanka.Pozdrav.smile
  • Verica Nikolić
    Pogačice su ispale odlično, a po tvom opisu verujem da su i te korpice jako lepesmilesmile