lako 10 osoba
20 min
7097
Semifredo (2)

Sastojci

Potrebno je:

  • 4 veća jajeta
  • 400 ml pavlake
  • 150 g suvog voća, oraha, badema,
  • lešnika ili šta već od togavolite
  • 1 šolja sosa od čokolade
  • 1 šolja šećera

Priprema

  1. Malo ispečete lešnike i bademe u tiganju dok ne dobiju finu zlatno braon boju. Tiganj da bude suv, bez dodavanja ulja. Ostavite da se ohlade. Semifredo (2)
  2. Malo ispečete lešnike i bademe u tiganju dok ne dobiju finu zlatno braon boju. Tiganj da bude suv, bez dodavanja ulja. Ostavite da se ohlade. Umutite žumance i dodajte polovinu šečera dok smesa bude fino vazdušasta i svetla. U drugoj činiji ulupamo belanca, ne previše za početak. Kad počnu da se formiraju mehuri dodajemo ostatak šečera, malo po malo,dok dobijemo čvrst šne. U novoj činiji ulupamo pavlaku dok ne počnu da se formiraju mehurići. Sada umešamo u pavlaku smesu sa žumancima i izmrvljeno koštunjavo voće. Belanca dodajemo na kraju sasvim pažljivo da ostane što vazdušastije. Semifredo (2)
  3. Smesu možete sipati u nekoliko manjih posuda, a možete kao ja izručiti sve u jednu. Ako dodajete liker ovo je momenat kada to dodate. U posude stavite prvo plastičnu foliju. Takođe vrh pokrijete plastičnom folijom i ostavite u zamrzivač najmanje 3 sata. Semifredo (2)
  4. Smesu možete sipati u nekoliko manjih posuda, a možete kao ja izručiti sve u jednu. Ako dodajete liker ovo je momenat kada to dodate. U posude stavite prvo plastičnu foliju.Takodje vrh pokrijete plastičnom folijom i ostavite u zamrzivač najmanje 3 sata. Semifredo (2)
  5. Serviramo sa sosom od čokolade Semifredo (2)
Savet

Ovaj italijanski desert je nastao modifkacijom Francuskog parfait i vrlo mu je sličan. Kako god, oba su ukusna i jednostavna za primenu Za sve nas koji nemamo mašinice za sladoled odlična zamena. Može se praviti sa raznim vrstama voća, orasima, lešnicima i drugim im rođacima. Ovaj moj je sa lešnicima piscaticijom, bademima, suvim voćem kandiranim đumbirom, jabukom i breskvom i vrhunac je sos od čokolade Ovde se može dodati liker od kafe u ovom slučaju ide odlično uz sos od čokolade. Ja nisam dodala, zbog toga što su klinci jeli.

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari