Momačke lubenice

AUTOR: lako 8 osoba 30 min
Momačke lubenice zoom

Sastojci

Potrebno je:

  • 400 g šećera
  • 1 dl vode
  • 100 g margarina
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 250 g mlevenih oraha
  • 2 kašike otopljene čokolade

Ostalo:

  • malo zelene prehrambene boje
  • malo crvene prehrambene boje

Priprema

1

Prvo da razjasnimo da su lubenice dobile ime po tome što su ih pravili dva momka. Dragan moj sin i naš dragi mali komšija Veljko. Veljko je prvo imao zadatak da očisti i samelje lešnike.

2

Orahe smo imali pripremljene. Dok je Veljko čistio lešnike, Dragan je stavio šećer sa vodom da se špinuje kad se šećer ušpinovao, proverio je kašičicom da se kapi odvajaju jedna po jedna dodao je margari i otopio u masu od šećera. Masa se malo prohladila. Onda su masu podelili kutlačom za supu u dve posude na dva jednaka dela. U jedan su dodali mlevene lešnike u drugi deo mlevene orahe.

3

U masu sa lešnicima dodali su malo crvene prehrambene boje, a u masu sa orasima zelenu boju. Bili su obazrivi sa bojom, pa su nam lubenice malo *blede*. Onda su podelili posao, Veljko je pravio crvene kuglice, a Dragan je zelenom masom pravio koru na lubenicama.

4

Lubenice su gotove, od veličine lubenica zavisi količina dobijenih lubenica. Oni su dobili 12 komada. Lubenice se malo hlade pre sečenja.

5

Pozvali su i Vesnu da iseče lubenice i iscrta semenke. Drugarski su podelili lubenice na ravne časti! Vi se pomučite sami ako želite da zadržite sve za sebe.

Inicijalizacija u toku...
IMAŠ KOMENTAR ZA OVO? KLIKNI I NAPIŠI

Imate nešto da kažete?

Gvozdena ŽivkovićFebruary 1, 2014, 10:56 am
0

smilesmileHvala Jadranka, Verice, vole da jedu pa moraju nešto i da naučewink

Verica NikolićJanuary 30, 2014, 4:26 pm
0

Recept je odličan. I ja ih pravim, pa znam i da su odličnog ukusa.smile

Jadranka TomasevicJanuary 30, 2014, 2:35 pm
0

Bas lijepo da Vam pomažu u kuhinji.Lubenice su super.raspberry

Gvozdena ŽivkovićJanuary 30, 2014, 1:55 pm
0

smileDrago mi je da si primetila ovaj recept, Ovaj stariji momak, trebao je da se ženi odavno, Još se nadamsmile da će već jednom da odlučiwink. Ovaj manji plavušan, mogao bi tvoju Calli da vrati kod nas u Srbijusmile kad poraste, Ko zna šta nosi dan i noć.smilesmile Inače lubenice su prelepog ukusa

Dubravka BelogrlicJanuary 30, 2014, 11:07 am
0

Ovo sam pokazala mojoj klinki da vidi da i dečaci idu u kuhinju.Divota to videti i zapamtiću ih a zbog čega,javiću još kad bude vreme.Pozdrav momci,majstorskii uradjeno.da ste veći ja bih rekla :sad se možete ženitismile

X
Ćufte u sosu od mirođije - Video Recept