Zdravlje

Na ovu namirnicu niko na svetu nije alergičan

Dobrobiti maslinovog ulja za zdravlje zbog obilja antioksidansa i nezasićenih masnih kiselina već su odavno poznate, a nova istraživanja pokazuju da već sama aroma maslinovog ulja ima pozitivne učinke na zdravlje. 

Svima je nadaleko poznato da je maslinovo ulje ...

Jedite po dve banane dnevno: Efekat će vas ostaviti bez daha

Naučnicama i nutricionistima nije jasno zbog čega se većina ljudi na zapadu radije tako hrani, kad već postoji toliko odličnih, a pre svega prirodnih namirnica, koje nam mogu pružiti sve potrebne materije. 

Uzmimo za primer banane. One su omiljena hrana majmuna,...

Pojedite krastavčić ako ste nervozni

Istraživanje sa Univerziteta u Merilendu podupire tvrdnje da ono što jedemo ima snažan uticaj na naše misli, i jedna od preporuka tvrdi da hrana bogata omega-tri kiselinama podupire naše mentalno zdravlje.

Ali, šta još možemo da konzumiramo kako bismo poboljšali me...

Vaši roditelji su bili u pravu – šargarepa zaista čuva oči!

Karotenoidi, pigmenti koji šargarepi daju boju, mogu usporiti degeneraciju makule, specijalnog dela mrežnjače zaduženog za centralni vid i razlikovanje detalja, do koje dolazi usled starenja.

Ovih pigmenata ima i u spanaću i paprikama, navodi se u studiji Univerziteta „H...

Ishrana bogata voćem i povrćem, a višak kilograma ne odlazi?

Prvo pravilo svih dijeta jeste da treba unositi više voća i povrća. Međutim, ovaj način da se smanji unos kalorija nekada ne pomogne u gubitku telesne težine.

Sve zavisi od povrća koje unosimo, ukazuju rezultati istraživanja objavljeni u ovomesečnom izdanju magazina PLOS Medicine.

...

Čija seme - super hrana

Čija – lekovito seme koje mnogi definišu kao „magičnu“ semenku, namirnicu koja čini mala čuda unutar ljudskog organizma.

Čija raste na prostorima Latinske Amerike. Ima prečnik od oko milimetar, pa je oblikom najsličnija maku. Tamne je boje, uglavnom braon i sive, a poneka...