Zdravlje

Med leči i pijanstvo

Podugačkoj listi neverovatnih svojstava meda stručnjaci su dodali i da je reč o odličnom savezniku u borbi protiv posledica preterivanja u konzumiranju alkohola! Takođe, umesto maske za lice ili omiljenog proizvoda za negu usana probajte slatki pčelinji produkt.

Za čuvenu egipatsku lepotic...

Mlečnim proizvodima protiv moždanog udara

Mleko i sirevi sa smanjenim procentom masnoće mogli bi da omoguće smanjenje opasnosti od moždanih udara, tvrde stručnjaci.

Rezultati švedskog istraživanja koje je trajalo deset godina pokazali su da mlečni proizvodi sa manje masnoće mogu preventivno da deluju na mozak i umanje rizik od mož...

Sir smanjuje rizik od dijabetesa

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje izbegavaju sir zbog održavanja linije, razmislite ponovo. Najnovije studije pokazale su da sir umanjuje rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2, koji se najčešće povezuje sa prekomernom telesnom težinom.

Istraživanje se baziralo na uticaju hranjivih sastoj...

Aktivniji život - bolje zdravlje

Fizički aktivni adolescenti su potvrdili značajno bolji kvalitet života vezan za zdravlje, dok su njihovi neaktivni vršnjaci zabeležili slabije rezultate na istoj skali koja meri kvalitet života, izjavili su australijski istraživači.

Najaktivnija deca tokom petogodišnjeg perioda zabeležila...

Jaja za doručak? Ne, nikako!

Sa belančevinama ne treba preterivati, pogotovo tokom najvažnijeg obroka dana – doručka. Britanski naučnici tvrde da osobe koje tokom jutarnjih časova konzumiraju jaja, imaju čak 28 posto veću šansu da obole od nekih srčanih bolesti.

Osobe koje za doručak jedu hranu bogatu belančevin...

Banana bolja od sportskog napitka

Umesto sportskog napitka uzmite bananu! Američki stručnjaci utvrdili su da to voće sadrži zdraviju mešavinu šećera potrebnih za povećanje energije od klasičnih pića namenjenih sportistima i rekreativcima u vreme većih fizičkih napora.

Pre vežbanja je bolje pojesti bananu nego popiti sports...