Zdravlje

Jogurtom protiv depresije

Mlečni proizvodi sa zdravim bakterijama regulišu aktivnosti u mozgu zadužene za bol i emocije, pa tako probiotici smanjuju simptome depresije i služe kao prevencija, poručuju američki naučnici.

Probiotici koji se nalaze u jogurtu mogu da poboljšaju raspoloženje, jer utiču na delove mozga o...

Trešnje - prirodni lek i eliksir lepote

Svojom jedrinom, crvenom ili žutom bojom, omiljenim slatkastim ukusom, trešnja malo koga može „da odbije“. Iako zvuči neverovatno, ovo voće je „prirodni lek sa drveta“, jer sadrži veliku količinu vitamina C, cinka, folnu kiselinu, kalcijum, gvožđe i biljne pigmente, takozv...

Orašasti plodovi jačaju kosti

Namirnice bogate magnezijumom poput zelenog povrća, plodova mora, lososa, a posebno orašasti plodovi, jednako su važne za pravilan razvoj kostiju, kao i mleko i mlečni proizvodi, poručuju američki naučnici.

Roditelji su dugo dobijali savete stručnjaka da deci daju dovoljne količine mleka z...

Jedite ribu, živećete duže

Veće konzumiranje ribe bi moglo da produži život ljudi, pokazali su rezultati analize koju je sprovela grupa istraživača sa Harvarda i univerziteta u američkoj saveznoj državi Vašington.

Analiza, zapravo, ukazuje na pozitivno dejstvo po životni vek ljudi nezasićenih masnih kiselina - omega...

Rotkvice – vitaminske bombe

Začinjene u salati ili sveže – domaće crvene rotkvice su prave vitaminske bombe. Snabdevaju organizam kalijumom, vitaminom C, selenom i folnom kiselinom, podstiču rad probavnog sistema, pomažu kod lečenja upale žučne kese i disajnih organa, tvrdi stručnjak za namirnice Martin Hofer sa Bečko...

Mediteranska ishrana sprečava infarkt i šlog

Osobe koje svakodnevno konzumiraju ribu, mahunarke, maslinovo ulje i orašasto voće smanjiće rizik oboljevanja od bolesti srca i moždanog udara za trideset odsto, pokazali su rezultati istraživanja sprovedenog u Španiji.

Oko 30 odsto srčanih ili moždanih udara i smrti od bolesti srca...