Zdravlje

Višak vitamina pretnja za zdravlje

Naučnici su sve sigurniji da uzimanje vitamina nema nikakav efekat u sprečavanju smrti ili bolesti u opštoj populaciji, a najnovija istraživanja su pokazala da višak antioksidanasa povećava rizik od pojave raka.

U mnogim slučajevima, uzimanje velike količine u obliku dodataka (posebno ...

Lubenica najjači afrodizijak?

Aminokiselina citrulin, koju sadrži lubenica, poboljšava cirkulaciju i može da ublaži erektilnu disfunkciju, to jest impotenciju, tvrde italijanski stručnjaci.

Naše telo koristi citrulin da bi proizvelo aminokiselinu arginin koja deluje kao vijagra.

Arginin, objašnjavaju autori ...

I 10 minuta trčanja dnevno je dovoljno

Jednosatni džoging ili trčanje od pet do 10 minuta dnevno su podjednako dobri za zdravlje i dugovečnost, tvrde američki istraživači.

Studija naučnika sa Univerziteta u Ajovi, objavljena u časopisu Američkog koledža za kardiologe, otkriva da trčanje nekoliko minuta dnevno podjednako efi...

Slatko, a nije nezdravo

Pobornici zdrave ishrane tvrde da je beli rafinisani šećer ubica broj jedan u istoriji čovečanstva, a među „bela zla“ ubrajaju brašno i so. Biljka stevija je odlična zamena za šećer i može da posluži kao idealna i potpuno zdrava alternativa veštačkim zaslađivačima.

Biljka s...

Mango, nemilosrdan u borbi za zdravlje

Očaravajući ukus manga čini da uživamo u slatkim zalogajima i potpuno zaboravimo koliko je zdrav. Bogato vitaminima, mineralima i vlaknima, kažu nutricionisti, ovo voće je odličan saveznik u borbi za očuvanje zdravog srca, vida, jakog imuniteta.

Kralj voća, kako mango zovu u nekim kraj...

Žalfija, prirodni antibiotik

Najpoznatija kao sastojak osvežavajućeg čaja, žalfija je pre otkrića antibiotika bila spas kod svih vrsta upala. Spisak stanja u kojima može pomoći je dugačak, daje odličan ukus brojnim jelima, a deo je i krema za negu kože i šampona protiv peruti.

Kuvari je preporučuju kao važan sasto...