Zdravlje

Zeleni i crni čaj čuvaju srce

Svakodnevno konzumiranje zelenog ili crnog čaja deluje protiv kardiovaskularnih oboljenja, zbog velike doze antioksidanasa flavonoida, pokazali su rezultati naučnih istraživanja.

"Potrebne su tri šolje dnevno tih čajeva da bi došlo do pozitivnih efekata", rekla je An-Mari Rusel, prof...

"Buđavi" sir za zdravo srce

Plavi sirevi sa plemenitim plesnima sadže određena jedinjenja koja sprečavaju upalne procese u organiznu, a dobra su preventiva i protiv kardiovaskularnih bolesti.

Da li je rokfor rešenje "francuskog paradoksa", pošto se Francuzi hrane sjajno i uživaju u svim tim "nezdravim" delikatesima, ...

Crna čokolada leči kašalj?

Zamislite da umesto preslatkih sirupa, neukusnih čajeva ili ljutih držaje, kašalj lečite crnom čokoladom? Naučnici upravo na tome rade.

U Velikoj Britaniji se obavlja kliničko ispitivanje delotvornosti protiv kašlja jednog jedinjenja koje se u većoj količini nalazi u crnoj čokoladi.

Dremni posle ručka, zdravo je

Voliš da dremneš posle ručka, na primer? Slobodno nastavi sa tom praksom - stručnjaci kažu da je zdravo.

Stručnjaci ukazuju da nas poslepodnevni san od sat vremena čini produktivnijim, tim pre što je većina zaposlenih ljudi hronično neispavana.

Oni sugerišu da je najbolje odspavati ...

Više čokolade, više Nobelovaca?

Što neka zemlja konzumira više čokolade to ima više Nobelovaca po glavi stanovnika, ističe se u studiji objavljenoj u renomiranom američkom časopisu New England Journal of Medicine.

Dokazano je da flavonoidi, moćni antioksidanti koji se nalaze u kakau, zelenom čaju i crnom vinu, sma...

5 dobrih razloga da pijete jogurt

Za doručak, međuobrok ili desert, obogaćen suvim, svežim voćem i žitaricama, ili pak zaslađen voćnim sirupom ili medom, jogurt je namirnica vredna divljenja. Osim što je lagana i zdrava ova mlečna namirnica skriva neverovatne blagodeti.

1. Jogurt za vitku liniju 

Jogurt sadrž...